HPFI-relæ
Er din eltavle sikret mod fejl og skader?
Et HPFI-relæ er et lovkrav ifølge den gældende danske lovgivning. Hvis der opstår elektriske fejl i de danske private boliger, erhvervsejendomme, offentlige eller industrielle bygninger, så skal HPFI-relæet fungere. Det skyldes, at den sikrer de pågældende ejendomme mod elektriske stød eller brandudvikling.
Måske har du før hørt historier om, hvordan elektroniske apparater har brudt sammen, grundet der er oplevet overgang i strømmen? Det vil sige, at hvis din ejendom er udstyret med et forældet HFI-relæ, så risikerer du, at din forsikring afviser en eventuel dækning af en omfattende eller mindre el-skade.
Årsagen til at et HFI-relæ bliver betragtet som et ugyldigt værktøj i kampen mod fejl og skader på elektriske systemer, det er, at den ikke på samme måde som et HPFI-relæ fanger overgange af spænding i nye elektriske apparater. Derfor bør du forhøre dig hos specialister og fagpersoner, der hurtigt kan allokere, hvorvidt din el-tavle er en tidssvarende eller forældet løsning.
Med et HPFI-relæ på matriklen vil strømmen slå fra, hvis den fornemmer overgangen har jævnstrøm. Mennesker vil kunne mærke, hvis ejendommen er udstyret med et HFI-relæ, da strømmen vil løbe videre ud i ledningerne – trods fejlmeldinger – og dermed give den karakteristiske strømsitrende fornemmelse i kroppen. Modsat vil HPFI-relæet lukke fuldkommen ned for cirkulationen.
Modtag dit uforpligtende
elektriker-tilbud
HPFI-relæ eller et HFI-relæ
HPFI-relæ og HFI-relæ er typer af relæer, som beskytter elektriske apparater og systemer mod skader. Det er dog sikkerhedsforanstaltninger, der er målrettet forskellige skader. Så hvorfor er HPFI-relæ anbefalet, hvorimod HFI-relæet ikke længere betragtes som tilstrækkelig beskyttelse?
En HFI-afbryder slår fra ved fejlstrømme på maksimalt 30 mA, som også HPFI-afbryderen formår. Dog kan HPFI-afbryderen også håndtere pulserende jævnstrømme fra elektroniske apparater. Vores autoriserede elektrikere kan assistere dig i at udvælge den type relæ, der passer bedst til de elektriske systemer, som din ejendom anvender. Med i korthed, så beskytter HPFI-relæet mod fejl i elektriske systemer, mens HFI-relæet beskytter mod skader forårsaget af elektromagnetiske interferens.
Beskyttelse mod skader og defekter
Hvis du ønsker at passe godt på din ejendom, så kan du gå et spadestik dybere. For eksempel kan et HPFI-relæ fungere sammen med RCD-sikringer. En RCD-sikring er designet til beskyttelse mod fejlstrøm, og aflæser, om reststrømmen overstiger et bestemt niveau.
Altså beskytter HPFI-relæet mod fejl i elektriske systemer ved at afbryde strømmen, mens RDC beskytter mod fejlstrøm i elektriske systemer ved at afbryde strømmen. Du får et komplet sikkerhedssystem, der beskytter mod flere forskellige fejlfindingstyper.
Kunne du tænke dig at drøfte nærmere omkring din situation? Så kontakt os via kontaktformularen for at tage en uforpligtende snak med vores specialister, der ved, hvordan du værner bedst om din ejendom.
Sikkerhedsforanstaltninger understøtter ejendommens forsikring
Som udgangspunkt kan forskellige relæ-typer have betydning for ejendommens forsikring. Det er et sikkerhedstiltag, der kan få direkte indflydelse på menneskelige og materielle skader i diverse situationer. Da det omhandler beskyttelses- og sikkerhedsinitiativer, så kan det påvirke den efterfølgende korrespondance og samarbejdsproces med forsikringsselskabet.
Forsikringsselskaber tager mange faktorer i betragtning, når de afgør erstatningens fysiske, samt økonomiske omfang. Hvis forsikringen skal vurdere, om skaden kunne have været forhindret, så er et relæ en god hjælp at have ved hånden. Kontakt Elektriker Randers for at undersøge nærmere om de specifikke krav og standarder, samt relevante sikkerhedsforanstaltninger, der kan være nødvendige for din ejendom. Vi tilbyder også termografisk analyse af el- og gruppetavler.
Modtag dit uforpligtende
elektriker-tilbud